Mijn verhaal.

Als kind van dove ouders is Gebarentaal niet uit mijn leven weg te denken. Het is er altijd al geweest. Mijn ouders hebben ervoor gekozen om mij tweetalig op te voeden, in het gesproken Nederlands en met de Nederlandse Gebarentaal. Ik ben zoveel van de Nederlandse Gebarentaal gaan houden, dat ik er mijn beroep van gemaakt heb. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Tolk Nederlandse Gebarentaal, en dit doe ik al jaren met veel plezier.

Tijdens mijn middelbare school periode heb ik mijn man ontmoet; Benjamin. Samen zijn we alweer heel wat jaren samen. Benjamin is ook doof, je kunt dus wel zeggen dat Gebarentaal een hele centrale plaats inneemt in mijn leven.

In februari 2014 zijn wij de trotse ouders geworden van Roan. Hij is ons kleine wonder. Hij is echt een prachtige combinatie geworden van zijn ouders: doof aan zijn ene oortje en met z'n andere oortje horend. "Een beetje van papa en een beetje van mama", zeggen we altijd.

Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat we met Roan ook zijn gaan communiceren via Gebarentaal. Ik wil mijn zoontje dezelfde ervaringen meegeven die ik als kind heb gehad. Al snel zag ik de resultaten van het gebruik van Gebarentaal. Met mijn ervaringen als kind van dove ouders en het zien van de communicatieve ontwikkelingen die Roan maakt, ben ik zo enthousiast geworden over het gebruik van Gebaren bij jonge kinderen, dat ik me heb aangemeld voor de opleiding Babygebarenspecialist bij Lissa Zeviar van Babygebaren Nederland.
Omdat ik me verder wilde verdiepen en ook meer wilde ingaan op de pedagogische aspecten van gebaren met kinderen, ben ik de nascholing "Train de trainer"  gaan volgen bij Kindercoaching Spelend Wijs.
Met ontzettend veel plezier geef ik nu cursussen en workshops baby- en kindergebaren.

Ik hoop jullie te mogen verwelkomen tijdens een van mijn cursussen!