Kindergebaren Spelend Wijs.

Actief aan de slag met je kind.

Ter voorbereiding op de basisschool gingen kinderen vroeger naar een peuterspeelzaal, maar door bezuinigingen in de kinderopvang is er de laatste jaren veel veranderd. Peuterspeelzalen zijn aan het verdwijnen en door de stijgende kosten in de opvang blijven meer kinderen thuis. Er worden voor jonge kinderen diverse Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma's (VVE's) aangeboden.
Alle kinderen zijn leergierig en worden graag uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Niet alleen op mentaal vlak, maar zeker ook fysiek en emotioneel. Wij zijn ervan overtuigd dat je als ouder je kind prima kunt uitdagen en voorbereiden op de grote stap naar de basisschool. Er zijn vele leuke en leerzame activiteiten die je kunt doen samen met je kindje.

Kindergebaren Spelend Wijs© is een nieuw programma voor de brede ontwikkeling van jonge kinderen van 1,5 tot 4 jaar. Deze cursus is een mooie aanvulling op de babygebarencursus en de verschillende VVE-programma's.

Tijdens deze cursus wordt er met verschillende thema's gewerkt die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Rondom dit thema worden spelactiviteiten aangeboden ter stimulering van een brede ontwikkeling.
Tijdens de spelactiviteiten komen de woorden en gebaren steeds terug in verschillende situaties en diverse verbanden, waardoor kinderen die beter kunnen begrijpen en onthouden. De interactie tussen jou als ouder en je kind gedurende de les is erg belangrijk. Jullie nemen samen deel aan de activiteiten en je krijgt tegelijkertijd tips om de activiteiten thuis te gaan doen samen met je kind.

 

 

Social media

Volg mij op

Facebook en Twitter!

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Inschrijven